בגדי עבודה – גם סמל, גם נוחות, גם גאווה
לפני אי אילו שנים, זוהו בגדי העבודה בעיקר עם אנשי "הצווארון הכחול". משמע אנשים שעבדו בתעשייה או במקצועות טכניים כאלה או אחרים. הצורך בבגדי עבודה התעורר כיון שזיהומים ולכלוכים שנדבקו לבגדי העובד הפכו אותם לבלתי ראויים לשימוש ולמעשה הטילו על העובד הוצאה נוספת שלא היה בכוחו לממן. עם השנים השתרשה ההבנה כי בגדי עבודה הם דבר הכרחי והם חלק מתנאי העבודה הראויים לעובד.
בגדי העבודה – מקור לגאווה
לאורך השנים הפכו בגדי העבודה לא רק לצורך אלא גם לסמל, לגורם מאחד ולגורם גאווה לעובד המחזיק בהם. במשך שנים, לדוגמא, בעיקר בשנות השבעים, נהגו רבים להסתובב במעילים שעליהם הוטבע הלוגו של החברה המעסיקה. ככל שההזדהות עם מקום העבודה העמיקה, כך עלתה חשיבותם של בגדי העבודה בעיני העובדים ובני משפחותיהם כאחד.
השינויים הטכנולוגיים והוזלת התהליך של הפקת בגדי עבודה עם לוגו גרמו לכך שיותר ויותר מקומות עבודה התחילו להנפיק לעובדים שלהם בגדים, מעילים, חולצות ווסטים שהלוגו של העסק מוטבע עליהם. בעבר בלא רחוק יכלו אך ורק חברות או מפעלים גדולים להרשות לעצמם להנפיק לעובדים סט של בגדים עם לוגו מוטבע. כיום נוצר מצב שבו יכול כל מפעל להעניק בגדי עבודה שונים לכל אחת מהמחלקות.
ליכוד חברתי והגברת ההזדהות:
מדים, כל סוג של מדים, משרים הרגשה של ליכוד מסוים. לבישת מדי צבא מכניסה את החייל לאווירה מסוימת ובדיוק לאותה מטרה נועדו בגדי העבודה. קיימות הוכחות בשטח שבמפעלים שבהם העובדים עובדים בבגדי עבודה, רמת ההזדהות של העובדים עם מקום העבודה שלהם גדולה יותר והפריון גבוה יותר.
בגדי העבודה והעובד המרוצה:
מתן בגדי עבודה לעובד יש בו חיסכון רב עבורו. בין אם העובדים הם גברים ובין אם אלה נשים, עשויה להתעורר מדי פעם הבעיה של הבגדים שצריך ללבוש למקום העבודה. הנפקת סט בגדים קבוע לעובדים וחיוב שלהם להגיע לעבודה ולעבוד בבגדים אלה מוציא את העוקץ מעניין הלבוש המתאים. הרגשת הליכוד של העובדים נובעת למעשה משוויונות, מהעובדה שאין עובד אחד לבוש בצורה יפה או טובה יותר מעובד אחר. עקרון נאה שראוי ללמוד וליישם אותו במקומות רבים.